De Herv. kerk (Canterlandseweg 63), oorspronkelijk gewijd aan St. Martinus, is een eenbeukige kerk met vijfzijdig gesloten koor en een houten geveltoren.
De kerk stamt uit het eind van de 12de eeuw; een tufstenen kerk met een inwendig halfrond en uitwendig vijfzijdig gesloten koor. Van deze eerste bouwfase zijn in het koor en in de noordgevel delen bewaard gebleven.
Opvallend is de detaillering van het koor, waar de bovenste zone door een rondboogfries wordt afgesloten en wordt geleed door slanke kolonnetten van rode zandsteen met geprofileerde bases en ringkapitelen van tufsteen. In de eerste helft van de 16de eeuw werd de kerk verhoogd en voorzien van een houten tongewelf.
De grote vensters aan de zuidzijde dateren uit de 18de eeuw, de houten geveltoren uit de eerste helft van de 19de eeuw. Tot de inventaris behoren een preekstoel, doophek en overhuifde herenbank uit circa 1750 en een door Bakker & Timmenga gebouwd orgel (1896).
Verder zijn er rouwborden uit 1742 en 1744 en een rouwbord in Lodewijk XV-stijl voor Cornelis Franciscus Frisius († 1762). Op het kerkhof bevindt zich onder meer een marmeren urn op postament voor notaris H.
Posthumus († 1919).