Artisjok (Cynara scolymus): de gekweekte artisjok.
De wortels. 6% decoct, 10 minuten laten koken. Drie kopjes daags, met citroensap.
Boon (Phaseolus vulgaris): de klimboon.
De peulen van snij- en sperzieboon. 6% decoct, 10 minuten laten koken. Drie kopjes daags.
Brandnetel (Urtica dioica): de grote brandnetel.
De gehele plant. 5% decoct, 10 minuten laten koken. Drie kopjes daags, met citroensap.
Buksboom (Buxus sempercirens).
Zie reumatiek.
Eucalyptus (Eucalyptus globulus); ook koortsboom.
De volgroeide bladeren. 2% infuus, 20 minuten laten trekken. Drie kopjes daags, met citroensap.
Gouwe (Chelidonium majus): de stinkende gouwe; ook goudkruid, schelkruid, ogenklaar.
De wortel: goudwortel. 2% infuus, 30 minuten laten trekken. Drie kopjes daags.
Hondsdraf (Glechoma hederacea); ook aardveil, onderhave, kruip-door-de-tuin.
De bloeiende plant. 5% infuus, 20 minuten laten trekken. Drie kopjes daags, met citroensap.
Kool (Brassica oleracea).
De bladeren van rode en witte kool. Dagelijks 200 tot 250 g sap uit de bladnerven.