(voormalige) in de Nederlanden:
1) te Breda, in de St.-Jansstraat.
2) te Groningen het Jezuietenhuis in de Popkenstraat.
3) te ’s-Hertogenbosch, in 1609 door de paters betrokken; is thans de zetel van het provinciaal gouvernement van Noord-Braband.
4) te Luxemburg, in de bovenstad, door de Jezuïeten betrokken 1594, door hen ontruimd 1773, toen de bul van paus Clemens XIV in Luxemburg afgekondigd was.
5) te Maastricht, in de Heerenstraat, 1580 door de Jezuïeten betrokken, die door den hertog van Parma in de stad gebracht werden; 1605 aanmerkelijk vergroot; 1638, toen de Jezuïeten de hand gehad hadden in het gepleegde verraad, op bevel der Algemeene Staten door de Jezuïeten ontruimd. Zoodra Lodewijk XIV de stad veroverd had (1673) keerden de Jezuïeten er terug, en bij den vrede van Nijmegen (1679) werd hun met zekere beperkingen vergund te Maastricht te blijven; doch zoodra de bul van paus Clemens XIV afgekondigd was, hebben de Jezuïeten dadelijk hun klooster moeten ontruimen (22 Sept.); met al de daarin aanwezige roerende goederen is het toen in het openbaar verkocht, en uit de opbrengst werden aan de verdrevene Jezuïeten jaarlijksche pensioenen uitgekeerd.
6) te Roermond, in de Jezuïetenstraat, gesticht 9 Sept. 1611, was vroeger door St.-Hieronymus-kanunniken bewoond, die het afstonden aan bisschop Lindanus; ook de tweede bisschop bewoonde het; de derde schonk het aan de Jezuïeten; 1774ontruimd krachtens de bul van paus Clemens XIV.