1. Polder in de gemeente → Oostburg; opgenomen in het → Waterschap Het Vrije van Sluis (opgericht 1942); oppervlakte ca. 69 ha, hoogteligging ca. 1,5 m + N.A.P.; behorend tot het hoofdafwateringsgebied Nol Zeven (→ Hoofdplaatpolder).
In het westen heeft de polder geen scheidingsdijk met de St.-Annaen de Mariapolder. De Magdalenapolder, gelegen ten noorden van de → Kapitale Dam, kwam in 1780 tot stand als eerste bedijking van een zevental jonge schorren tussen Biervliet en de → Braakman. Bij de vloed van 14 en 15 januari 1808 vond een dijkdoorbraak plaats, welke spoedig werd hersteld. Na de aanleg van de Kapitale Dam in 1786 was de afwatering van enkele polders naar de Braakman afgesloten. Dit leidde tot de oprichting van het ‘Waterschap voor de uitwatering van de Vereenigde Polders der Sluis tegen den Magdalenapolder’ (oppervlakte ca. 1023 ha). Geloosd werd via de sluis in de zuidoosthoek van de Magdalenapolder.
In 1840 vond aan de zuidoostelijke polderhoek een val plaats; ter plaatse werd een inlaagdijk gelegd, die nog te herkennen is aan de inspringende dijkshoek bij de aansluiting met de Kapitale Dam. De Magdalenapolder was calamiteus tot 1864. De polder heeft behoord tot de voormalige gemeente Biervliet. 2. Polder in de gemeente → Oostburg; opgenomen in het → Waterschap Het Vrije van Sluis (opgericht 1942); oppervlakte ca. 74 ha, hoogteligging ca. 1,4 m + N.A.P.; behorend tot het hoofdafwateringsgebied Nummer Een (→ Hoofdplaatpolder). In deze langgerekte polder liggen de buurtschappen Scherpbier (ged.) en Tragel (ged.). Het zuidoosten van de polder grenst aan Schoondijke.
De polder kwam op octrooi van 17 december 1774 in 1775 tot stand in het → Nieuwerhavense Gat. Hij heeft behoord tot de voormalige gemeente Schoondijke.LITERATUUR
G.P. Roos, Woordenboek. J. de Hullu, Toevoegsels op Roos. Van Empel en Pieters, Zeeland door de eeuwen heen. Van der Aa, Aardrijkskundig woordenboek. Wilderom, Tussen afsluitdammen IV.