Kruidenbieren zijn bieren van lage, hoge of spontane gisting waarin één of meerdere kruiden zijn toegevoegd. Veel gebruikte kruiden zijn anijs, basilicum, gagel, jeneverbes, kaneel, koriander kruidnagel, peper, vanille en zoethout. Naast kruiden worden ook wel bloemen, planten of groenten toegevoegd, zoals brandnetel, gember, munt, noten, pompoen, thee of vijgen. Maar ook honing, sinaasappelschillen en citroenschillen behoren tot deze categorie. De eigenschappen van de kruiden lopen zeer uiteen, zoals aromatische, conserverend en geneeskrachtig. Enkele, zoals honing en vijgen, bevatten eveneens suiker, wat de totale hoeveelheid toe te voegen mout kan beïnvloeden voor het behalen van een bepaald alcoholgehalte aan het eindproduct.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk