Wat is de betekenis van Vleeschkeuringswet?

2025-07-25
Voedings en Genotsmiddelen

dr. M. Wagenaar (1938)

Vleeschkeuringswet

Vleeschkeuringswet - Onder „slachtdieren” verstaat de Vleeschkeuringswet de eenhoevigen (paarden, muildieren, ezels) verder runderen, schapen, geiten en varkens. Onder „noodslachting” het dooden van dieren, die een ernstige verwonding opgeloopen hebben, beesten die door ziekte in dreigend levensgevaar verkeeren en dieren, die onmiddellijk gevaar op...

2025-07-25
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Vleeschkeuringswet

is in Ned. de wet van 25 Juli 1919 Stbl. 524, houdende bepalingen tot wering van vleesch en vleeschwaren, die schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Bij deze wet wordt bepaald, dat slachtdieren zoowel vóór als na het slachten gekeurd moeten worden (art. 4 lid i). Deze dubbele keuring is onmisbaar ter controleering van noodslachtinge...

Gerelateerde zoekopdrachten