Vleeschextract
wordt verkregen d. ontvette bouillon in te dampen.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Vleeschextract - gemalen, vetvrij vleesch, wordt met water uitgetrokken, verwarmd om het eiwit te doen stollen, vet ep eiwit afgefiltreerd en uitgedampt tot dikvloeibaar of dik, onder toevoeging van keukenzout als conserveermiddel. Bevat v.n.l. stikstofhoudende stoffen, zooals kreatine, kreatinine, xanthine, oplosbare eiwitstoffen en zouten.
J.H. van Dale (1898)
VLEESCHEXTRACT - o. (-en), extract van vleesch, inz. der verschillende vleeschzouten: vleeschextract dient om den eetlust op te wekken; Liebigs vleeschextract; ...GERECHT, o. (-en); ...GEZWEL, o. (-len), (geneesk.) vleeschbreuk; ieder zacht en niet pijnlijk gezwel; ...GRATEN, mv. peesverbeening bij de visschen.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: