Wat is de betekenis van Vleeschextract?

2025-07-24
Encyclopedie voor Iedereen

John Kooy (1933)

Vleeschextract

wordt verkregen d. ontvette bouillon in te dampen.

2025-07-24
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Vleeschextract

→ Bouillon.

2025-07-24
Oosthoek encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Vleeschextract

Vleeschextract - gemalen, vetvrij vleesch, wordt met water uitgetrokken, verwarmd om het eiwit te doen stollen, vet ep eiwit afgefiltreerd en uitgedampt tot dikvloeibaar of dik, onder toevoeging van keukenzout als conserveermiddel. Bevat v.n.l. stikstofhoudende stoffen, zooals kreatine, kreatinine, xanthine, oplosbare eiwitstoffen en zouten.

2025-07-24
Groot woordenboek der Nederlandsche taal

J.H. van Dale (1898)

VLEESCHEXTRACT

VLEESCHEXTRACT - o. (-en), extract van vleesch, inz. der verschillende vleeschzouten: vleeschextract dient om den eetlust op te wekken; Liebigs vleeschextract; ...GERECHT, o. (-en); ...GEZWEL, o. (-len), (geneesk.) vleeschbreuk; ieder zacht en niet pijnlijk gezwel; ...GRATEN, mv. peesverbeening bij de visschen.