Tyndalliseren
het steriliseren van vloeistoffen door ze gedurende enige dagen telkens 1 tot 2 uren te verwarmen tot 58° C. (john Tyndall, Eng. natuurkundige, 1820—1893); vgl. Pasteuriseren.
dr. H. Pinkhof (1923)
het steriliseren van vloeistoffen door ze gedurende enige dagen telkens 1 tot 2 uren te verwarmen tot 58° C. (john Tyndall, Eng. natuurkundige, 1820—1893); vgl. Pasteuriseren.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
(tyndalliseerde, heeft getyndalliseerd), methode om alle in voedingsmiddelen aanwezige bacteriën te doden door dit voedsel enige malen te verhitten tot ca. 80 °C. Door het verhitten van de voedingsmiddelen tot 80 °C worden alle bacteriën gedood; de sporen echter blijven leven. Na afkoeling kiemen deze nog levende sporen. Door na e...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: