SOJABOON
v. (...bonen), 1. boon der sojaplant, bevat 17% vet en 35% eiwit; 2. sojaplant.
Van Dale Uitgevers (1950)
v. (...bonen), 1. boon der sojaplant, bevat 17% vet en 35% eiwit; 2. sojaplant.
Redactie Ensie (2022)
De sojaboon is een peulvrucht uit het Verre Oosten. Deze boon dient als basis in de sojaproducten die men eet ter vervanging van voedingswaren met dierlijke producten. Hoewel de meeste sojabonen geel van kleur zijn, bestaat hij ook in zwart, bruin en groen.In Azië eet men de sojaboon al duizenden jaren, daar beschouwden de inwoners de boon als...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Wiktionary (2019)
sojaboon - Zelfstandignaamwoord 1. (plantkunde) (voeding) Glycine max Soja hispida eiwitrijke boon van de sojaplant 2. (plantkunde) (voeding) Glycine max Soja hispida sojaplant Woordherkomst samenstelling van soja en boon
Muiswerk Educatief (2017)
sojaboon - zelfstandig naamwoord uitspraak: so-ja-boon 1. boon van de sojaplant ♢ sojabonen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Afrika en Azië Zelfstandig naamwoord: so-ja-boon de sojaboon ...
Ernst Meyer Camberg (1981).
peulvruchtensoort, oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Azië, die ook in de subtropische klimaatzones van Europa en Amerika goed gedijt. Rijk aan eiwit en vitaminen, het meel is in de vegetarische keuken voor allerlei doeleinden bruikbaar en kan ook dienen voor o.a. de vervaardiging van sojamelk en sojakaas (tahoe.)
Dr. B.M. Parker (1959)
De sojaboon is een plant die nauw verwant is aan onze erwten en bonen. Ze wordt vooral verbouwd in het Verre Oosten en in de Verenigde Staten van Noord-Amerika, waar ze een belangrijke plaats inneemt op het menu van de inlandse bevolking of voor veevoederbereiding wordt gebruikt. De eetbare delen van de plant zijn de jonge spruiten en de zaden. Uit...
Jozef Verschueren (1930)
('so:ja) v. (...bonen) 1. Eig. vet en meelhoudende boon van een vlinderbloemige plant in Oost-Azië. 2. Metn. die plant (Soja hispida). Enc. Sedert de oudste tijden is de sojaboon een gewichtige voedingsplant in Oost-Azië. Daar ze veel eiwit (38-50%), vet (12-20%) en koolhydraten (1925 %) bevat, kan ze enigszins het vlees vervangen...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: