Sauce
saus.
Dr. F.P.H. Prick van Wely (1952)
saus (ook = regen); doezelkrijt; benzine; sauce blanche, botersaus; sauce brune (rousse), saus van bruin gebraden boter; sauce courte, dikke saus; sauce liée, gebonden saus; sauce longue, dunne Baus; faire sa sauce à qn., iemand een standje maken; bon à toutes sauces, overal voor te gebruiken; on ne sait à quelle sauce l...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Dr. F.P.H. van Wely (1951)
I. 1. saus; 2. brutaliteit; give one brutaliseren; what is sauce for the goose is sauce for the gander, gelijke monniken, gelijke kappen; serve with the same sauce, met gelijke munt betalen; II. 1. sausen; fig kruiden; 2. brutaliseren.
Jacon Kramers Jz (1948)
(Fr.) v. saus; ~ Béchamel, witte melksaus; ~ blanche, botersaus; ~ remolade, zie rémoulade; ~ Tartare, Tartaarse saus.
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Sauce is meest uit meel en vet bereid. Door toevoeging van allerlei specerijen of kruiden kan ze voor allerlei doeleinden geschikt gemaakt worden. Zie ook Worcestershiresauce.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: