polypeptiden
(G., peptoo = koken, verteren), macromoleculaire tussenprodukten van eiwitten die opgebouwd of afgebroken worden; opgebouwd uit peptiden die uit aminozuren bestaan.
G. Th. van Kempen (1974)
(G., peptoo = koken, verteren), macromoleculaire tussenprodukten van eiwitten die opgebouwd of afgebroken worden; opgebouwd uit peptiden die uit aminozuren bestaan.
Veerman (1954)
zijn peptiden, opgebouwd uit een groot aantal aminozuren. Synthetisch zijn p. verkregen met 18 en 19 arninozuurresten (E. FISCHER, ABDERHALDEN). Het zijn amorphe stoffen, weinig oplosbaar in koud water, die daaruit door uitzouten kunnen worden afgescheiden. Ze vertonen de biureetreactie en zijn te hydrolyseren met ereptase ( = erepsine), een enzym,...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Herman Pinkhof (1923)
(E. Fischer), stoffen, die uit verschillende amizozuren zijn samengesteld en ten deele eiwitreacties geven.
dr. H. Pinkhof (1923)
(E. Fischer), stoffen, die uit verschillende aminozuren zijn samengesteld en ten dele eiwitreacties geven. Zie Peptiden.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: