Methone
Oud-Grieksche stad aan de W. kust van Messenië, in de M.E. van beteekenis als haven, genaamd Modon; tegenw. ca. 2 000 inwoners.
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Oud-Grieksche stad aan de W. kust van Messenië, in de M.E. van beteekenis als haven, genaamd Modon; tegenw. ca. 2 000 inwoners.
Z.C. de Boer, J.G. Schlimmer (1910)
Methōne - Μεθώνη, 1) stad op de Z.W.-spits van Messenia, thans Modon.—2) stad in Macedonia, in het landschap Pieria, aan de golf van Therma, bij welker beleg aan Philippus het rechteroog werd uitgeschoten.—3) in ouden tijd eene stad in het thessalische gewest Magnesia, aan de Pagasaeische golf.—4) = Methā...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
J. Kramer (1908)
(Mothone) naam van verschillende steden in de oudheid: 1) stad aan z.w. spits van Messenië, met een goede haven, waarschijnlijk het homerische Pedasus. M. was in den tweeden messenischen oorlog nevens Pylus de laatste stad, waar de Messeniërs zich ophielden, werd vervolgens door de Spartanen ingeruimd voor de gevluchte Naupliërs, lat...
Servaas de Bruin, D. Noothoven van Goor (1869)
1) Stad in het zuidwestelijk gedeelte van Messenië; thans Modon. 2) stad in 't noordwesten van Thracië, aan de Thermeische golf; bij het beleg van deze stad (353 v. Chr.) verloor Philippus van Macedonië een oog.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: