Lagerbier
(Hgd.), o. (-en), zomerbier; biersoort die door ondergisting wordt verkregen.
Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)
bier van lage gisting. bier van lage gisting, gelijkend op pils, maar met een lager alcoholgehalte. Bij ons niet meer in het gewone taalgebruik gebruikt. Ook wel schertsende benaming voor pils. Voorbeelden: Nadat de koffie is ingeschonken en er zich nog een brouwer heeft aangediend, besluiten we gedrieën te beginnen met h...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Slechts weinig gegist bier, dat langen tijd bewaard (D. „gelagert”) moet zijn om gedronken te kunnen worden.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Lagerbier - bier dat geruimen tijd (2—4 mnd.) „gelagerd” heeft, d. w. z. in vaten of tanks bewaard is geweest, vóór het tot verkoop komt. De nagisting (zie BIER) is in l. dus zeer ver doorgegaan. Ten einde overmatige gisting te voorkomen, wordt het dan ook in den regel met weinig gist op lager gebracht.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: