Keukenstroop
v., stroop die zetmeelstroop bevat.
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Keukenstroop is meestal een mengsel van beetwortelsuikerstroop en aardappelstroop. De eerste is een afvalproduct van de raffinage van de beetwortelsuiker en bevat naast rietsuiker een belangrijke hoeveelheid invertsuiker en kaliumzouten.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Keukenstroop - suikerstroop, verkregen als naproduct bij de raffinage van beetwortelensuiker. Deze bevat rietsuiker en invertsuiker en is rijk aan zouten, vooral kaliumzouten. De suikerstroop wordt in den regel vermengd met aardappel(of glucose-) stroop, wat door den codex alimentarius tot een zeker bedrag wordt toegelaten.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: