Centrifugemelk
v., ontroomde melk.
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Centrifugemelk - Het gedeelte der melk, dat bij de ontrooming met centrifuges afgescheiden wordt van de room (→ Boterbereiding). De trommel der centrifuge wordt met groote snelheid (ong. 6 000 toeren per min) rondgedraaid, waardoor een groote centrifugale kracht wordt ontwikkeld, waardoor het zwaarste deel, i. de centrifugemelk, met meer krach...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
v./m., ontroomde melk, gewoonlijk met een vetgehalte van niet meer dan hoogstens 0,05%.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: