Wat is de betekenis van Buddiseeren?

2025-07-29
Encyclopedie voor voeding

dr. ir. P. Schoorl (1938)

Buddiseeren

Buddiseeren van melk is een werkwijze om melk steriel te maken. Hiertoe wordt de melk direct na het melken tot 50° C verhit en vermengd met 0,035% waterstofperoxyde, waarna men ze 5 à 6 uur aldus laat staan. Door het vrijkomen der zuurstof wordt de melk bacterie-arm, maar steriel wordt ze niet. Gebuddiseerde melk (geheeten naar den Deens...

2025-07-29
Oosthoek encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Buddiseeren

Buddiseeren - van melk, een procédé, waarmee men beoogt melk door toevoegen van waterstofperoxyde te steriliseeren. De methode is sedert 1900 vooral uitgewerkt door den Deenschen ingenieur Budde. De melk wordt direct na het melken verwarmd op 50° C. en vermengd met 0.035 % H202, waarna men ze 5 a 6 uur op 50° C. houdt om ze dan af te koelen en in g...

Gerelateerde zoekopdrachten