Wat is de betekenis van Blanquette?

2025-07-22
Woordenboek vreemde woorden

A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)

Blanquette

[Fr., van blanc = wit] (cul.) 1 witte ragoût op basis van kalfs- of lamsvlees of van gevogelte in saus; 2 bep. witte mousserende wijn.

2025-07-22
Frans woordenboek (FR-NL)

Dr. F.P.H. Prick van Wely (1952)

Blanquette

suikerpeer; soort witte wijn; ragoût van lams- of kalfsvlees.

2025-07-22
Winkler Prins Encyclopedie

E. de Bruyne, G.B.J. Hiltermann en H.R. Hoetink (1947)

Blanquette

is een witte ragout van lamsvlees, kip of kalfsvlees, waarvan de saus gebonden wordt met eierdooier en room, en voorzien van kleine uitjes en champignons.

2025-07-22
Oosthoek Encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Blanquette

[Fr.], v., (culinair) de benaming die men algemeen geeft aan een blanke ragoût van b.v. kalfs-, lams- of kippevlees.

2025-07-22
Oosthoek encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Blanquette

Blanquette, de ruwe soda, die verkregen werd door verasschen van zeeplanten.

2025-07-22
Vivat's Geïllustreerde Encyclopedie

J. Kramer (1908)

Blanquette

Soda van Aigues-Mortcs. Zie Soda. Ook: ragout van kalfsvleesch of gevogelte met blanke saus. Ook: een witte wijnsoort uit Languedoc.