Blanquette
[Fr., van blanc = wit] (cul.) 1 witte ragoût op basis van kalfs- of lamsvlees of van gevogelte in saus; 2 bep. witte mousserende wijn.
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Fr., van blanc = wit] (cul.) 1 witte ragoût op basis van kalfs- of lamsvlees of van gevogelte in saus; 2 bep. witte mousserende wijn.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
E. de Bruyne, G.B.J. Hiltermann en H.R. Hoetink (1947)
is een witte ragout van lamsvlees, kip of kalfsvlees, waarvan de saus gebonden wordt met eierdooier en room, en voorzien van kleine uitjes en champignons.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
[Fr.], v., (culinair) de benaming die men algemeen geeft aan een blanke ragoût van b.v. kalfs-, lams- of kippevlees.
J. Kramer (1908)
Soda van Aigues-Mortcs. Zie Soda. Ook: ragout van kalfsvleesch of gevogelte met blanke saus. Ook: een witte wijnsoort uit Languedoc.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: