Bioriseren
onb. w., kiemvrij maken (van melk) door te verstuiven, plotseling te verhitten tot ± 75° C. en daarna zeer spoedig af te koelen.
Van Dale Uitgevers (1950)
onb. w., kiemvrij maken (van melk) door te verstuiven, plotseling te verhitten tot ± 75° C. en daarna zeer spoedig af te koelen.
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[v. Gr. bios = leven] melk kiemvrij maken door verstuiving, gevolgd door plotselinge verhitting tot ongeveer 75 °C en daarna snelle afkoeling.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Veerman (1954)
Methode tot verduurzaming, meestal op melk toegepast, waarbij de vloeistof verstoven wordt in een verhitte ruimte (voor melk 80-85°C) en daarna snel wordt afgekoeld. Door de fijne verdeling is de werking van de hoge temp. krachtig, maar de methode heeft toch weinig toepassing gevonden. omdat de verstuiving kostbaar is en de capaciteit der toest...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: