gerecht met rijst.
gerecht met rijst als voornaamste bestanddeel.
Voorbeelden:
Later aten ze aan de lage, met een batikkleed gedekte tafel. Een rijstgerecht met sambal-oelek gekruid vlees.
Renee Van Hekken, Leven op het lemmet, 1981
Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst. Een geurig rijstgerecht met knoflook, gember en rode peper.
https://www.hellofresh.nl/recipe/detail/55dc263e79a23cf3508b4567/wijtingfilet-met-paksoi-tomaat-en-gebakken-rijst-een-geurig-rijstgerecht-met-knoflook-gember-en-rode-peper/, 2015
Rijst en rijstgerechten vormen een vast onderdeel vooral van de Noord-Italiaanse keuken. Het meest bekende rijstgerecht is natuurlijk de risotto. Om het gerecht echt te laten lukken, is het een voorwaarde dat je werkt met de Italiaanse rijstsoorten Vialone Nano, Arborio of Carnaroli. Dit unieke rijstgerecht is in elk goed Italiaans restaurant overal ter wereld te vinden. Het unieke van risotto is dat het, mits goed klaargemaakt, zich aanpast aan elke smaak.
http://www.italie.nl/risotto/3148/default.html
Op het repertoire staan eenpansmaaltijden, pastagerechten, rijstgerechten en vegetarische maaltijden, maar ook regionale gerechten uit alle hoeken van Europa.
http://kook.rubriek.nl/eten/index.asp
Wie aan typisch Japans eten denkt, denkt veelal direct aan sushi, het heerlijke rijstgerecht dat inmiddels ook buiten Japan immens populair is geworden. Zowel de traditionele maki - zeewiervel gevuld met rijst en andere ingrediënten - als de nigiri - bolletjes rijst met daarop rauwe vis - zijn ook betrekkelijk eenvoudig zelf te maken.
http://www.egamkruijkpublishing.com/Authors/Yuki/