door de Engelsman Daniel McCarthy in 1757 te Weesp opgericht, waarvan helaas geen produkten meer bekend zijn. Graaf van Gronsveld Diepenbrock kocht in 1759 de fabriek en liet deze reorganiseren.
Zijn medewerker, de arcanist Nicolaus Paul slaagde erin een pâte dure van zeer goede kwaliteit te maken. Spoedig konden de fraai gemodelleerde produkten van Weesp de toets met Meissen en Sèvres doorstaan. De vormen waren in rococo-stijl met rocaille-ornamentiek, florale beschilderingen, landschappen. exotische vogels en figuurgroepen. Voor zover bekend heeft Weesp geen complete eetserviezen vervaardigd, doch wel koffie- en theeserviezen en losse sierterrines. Bekende Franse modelleurs en decorateurs als Gauron en Gerverot hebben in Weesp gewerkt, maar de beste Weesper porseleinschilder is Theodoor Onkruyd uit Zwolle geweest, bekend om zijn fijne portret-en landschapsminiaturen. Ondanks de uitstekende kwaliteit van haar produkt had de fabriek toch met financiële moeilijkheden te kampen.
Te kleine omzet en de concurrentie van het goedkope Duitse porselein waren hiervan onder meer de oorzaak. Onderhandelingen met Sèvres dat veel belangstelling had voor het Weesper pâte dure mislukten, waarna het lot van de fabriek bezegeld was. In 1771 werd de produktie gestaakt; een gedeelte van de inventaris en van de voorraad werd door dominee J. de Mol opgekocht. Merken: twee gekruiste degens met drie bollen, meestal in onderglazuurblauw, soms in rood op het glazuur geschilderd. Dit merk is ontleend aan het familiewapen van graaf Gronsveld en werd wellicht door hem bewust gebruikt vanwege de gelijkenis met het zwaardmerk van Meissen. Als tweede merk komt voor een W in de pâte gegrift of in blauw onderglazuur geschilderd.