Bordeaux wijnatlas en encyclopedie

Hubrecht Duijker (1997)

Gepubliceerd op 19-04-2017

Château des Chapelains

betekenis & definitie

Dezelfde familie drijft dit domein al sinds de 17e eeuw. De huidige generatie, in de persoon van Pierre Charlot, besloot om vanaf 1991 de oogst zelf te vinifiëren en te bottelen (wat voordien door een coöperatie gebeurde). De Bordeaux Blanc is het meest geproduceerde wijntype. De wijn geeft veel aroma (vruchten vooral) en een sappige, soepele smaak.

Als een superieure versie hiervan kan de witte Sainte- Foy Bordeaux worden beschouwd, een 8 maanden op fust gelegde wijn: zuiver, complex, veel vet, niet uitbundig maar toch veel klasse biedend. Ook van de rode wijnen bestaan deze twee versies. De meer dan verdienstelijke Sainte-Foy Bordeaux wordt na een jaar (in voor 25% nieuwe barriques) gebotteld. Niveau is eveneens kenmerkend voor de Bordeaux Ciairet.

eig. Pierre Charlot opp. 35 ha prod. 17.500, wit 5.500 druiven B MER 47% cs 43% CF 10% druiven W SAUV B 56% SEM 36% MUSC 8% overige wijn Bordeaux Ciairet

< >