Château Bouscaut betekenis & definitie

Na in 1968 gekocht te zijn door een groep Amerikanen werd Château Bouscaut onder leiding van Jean-Bernard Delmas (Haut-Brion) geheel gerenoveerd. Eind 1979 kwam het schitterende wijngoed in handen van Lucien Lurton, die verdere verbeteringen doorvoerde in de kelders, de wijngaard en de vindicatie.

Hij schonk het domein vervolgens, in 1992, aan dochter Sophie. Rode Bouscaut is vaak een stevig gestructureerde, serieuze wijn met vrij veel materie, redelijk wat fruit en een duidelijke houttoon. In zijn jeugd pleegt deze Pessac- Léognan streng en soms zelfs bitter te smaken; met flesrijping wint hij aan charme. De witte versie biedt florale en fruitige impressies, frisheid, kruidig hout en - net als de rode - een beperkte verfijning. Ook witte Bouscaut ontwikkelt zich goed op fles.

eig. Sophie Lurton opp. 45 ha prod. 23.000, wit 4.400 druiven B MER 45% cs 40% CF 15% druiven W SEM 70% SAUV B 30% 2e wijn Château Valoux; Domaine de la Marianotte

Gepubliceerd op 07-04-2017