Wat is de betekenis van Vruchtesap?

2025-07-27
Lexicon der Natuurgeneeskunde

Ernst Meyer Camberg (1981).

Vruchtesap

geen fruit met rotte plekken gebruiken, omdat het sap dan niet houdbaar is. Rauw fruit door de vruchtenpers doen en het sap dadelijk gebruiken of houdbaar maken door pasteuriseren (verwarmen tot 57°). Conserveren met chemische toevoegingen maakt v. minder volwaardig. Zoete most maakt men door het fruit een poos te laten staan met wat suiker en...

2025-07-27
Oosthoek Encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Vruchtesap

o. (-pen), sap van een vrucht of van vruchten; ook bereid als drank. Belangrijke vruchtesappen zijn: appelsap, druivesap, sinaasappelsap en tomatesap. Het sap wordt door verhitting houdbaar gemaakt. Appelsap en druivesap worden als heldere sappen gebruikt: nietopgeloste stoffen worden door toevoeging van gelatine, tannine of enzymen neergeslagen en...

Gerelateerde zoekopdrachten