OM bij een arbeidsrechtbank.
orgaan met de functie van openbare aanklager verbonden aan een arbeidsrechtbank of arbeidshof in België; Openbaar Ministerie bij de arbeidsrechtbank in België.
Voorbeelden:
Elke arbeidsrechtbank heeft een eigen openbaar ministerie, het arbeidsauditoraat, onder leiding van de arbeidsauditeur.
http://www.advocaat.be/publiek/recht/r0008.htm
De arbeidsrechtbank heeft zijn eigen 'openbaar ministerie': het arbeidsauditoraat. Het arbeidsauditoraat voert de opdrachten uit van het Openbaar Ministerie voor alle materies die onder de bevoegdheid van de arbeidsrechtbanken vallen. In geschillen die door de arbeidsrechtbank worden behandeld, is het arbeidsauditoraat naargelang het geval al dan niet verplicht om tussenbeide te komen en brengt het advies uit over de geschillen. In het algemeen is de tussenkomst van het arbeidsauditoraat verplicht wanneer het gaat over de rechten van de burger in verband met sociale zekerheid en sociale bijstand.
http://justitie.belgium.be/nl/rechterlijke_orde/openbaar_ministerie/auditoraat/
De tussenkomst van een arbeidsauditoraat, te onderscheiden van het traditionele parket, staat garant voor een volledig en objectief onderzoek van de zaak in de geschillen tussen een particuliere rechtzoekende en de sociale zekerheidsinstellingen.
http://www.cass.be/arbeidsrechtbank/mechelen/rechtbank/algemeen.htm
Het arbeidsauditoraat bij de arbeidsrechtbank staat o.l.v. een auditeur bijgestaan door substituten. Het auditoraat-generaal bij het arbeidshof heeft geen auditeur-generaal, maar staat o.l.v. de procureur-generaal bij het hof van beroep.
http://www.advocaat.be/publiek/vereniging/v0001.htm