m. (-en), de borstelworm Palolo siciliensis, alsmede een aantal andere ringwormsoorten die eveneens het verschijnsel epitokie vertonen.
De paloloworm komt voor in de wateren rond het eiland Samoa. Hij komt, evenals een aantal andere ringwormsoorten op het (nauwkeurig bepaalde) moment van de voortplanting in zeer grote aantallen naar de oppervlakte van de zee (epitokie). Al deze soorten komen alleen in warme zeeën voor. Bij sommige soorten gaan alleen de geslachtsrijpe segmenten (‘epitook’) naar boven. Bij het krieken van de dag breken de segmenten open en de geslachtsprodukten komen vrij, waarna de bevruchting van de eieren plaatsvindt. Grote oppervlakten van de zee zijn dan bedekt met een laag eieren.
De larve verlaat de volgende dag het ei en zinkt in drie dagen naar de bodem. De bewoners van Samoa beschouwen de epitoken als een lekkernij, en scheppen er enorme aantallen van op; ook vele vissen en vogels komen erop af. De oorzaak van dit massale gebeuren in een zeer beperkte periode (Samoa: tijdens het laatste kwartier van de maan in okt. of nov.) is nog niet bekend.