Sauteren
(heeft gesauteerd), (<Fr.), vlees of aardappelen op een flink vuur snel bruin braden.
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Bereidingswijze. Het is in weinig vet, boter of olie en onder voortdurend keren het bakken van vlees, vis e.d., zodat het gaar en goed van kleur wordt. Het sauteren geschiedt in een z.g ‘sauteuse’ (= braadpan).
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Fr. sauter = lett.: laten springen, van Lat saltare; zie salto] (cul.) snel bruin braden op groot vuur.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: