Ammon
Zie Amon
Prof. dr. J. Nuchelmans - Dr. J.H. Brouwers (1976)
Naam van: I. Ammon, een egyptische god. De griekse vorm Αμμων duidt meestal op de god van de Siwa-oase in de libysche woestijn, beroemd om zijn orakel en reeds in het egyptisch ’de heer der raadgevingen’ genaamd. Herodotus 2,42 en 4, 181 identificeert hem met → Amon van Thebe en met Zeus. Moderne auteurs menen echter dat de egyptische god hier betr...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
H. Arends (1962)
De grote god van Thebae*, Egypte, vooral in het Nieuwe Rijk. Wordt afgebeeld als een man met twee hoge pluimen op zijn hoofd.
Prof. dr. J.C. Groot (1955)
is de naam van een Aramese volksstam welke in de 12de eeuw sedentair werd in een gebied ten Oosten van de Jordaan. Hun afstamming wordt afgeleid van Lot (Gen. 19 : 38). De Ammonieten voerden een langdurige strijd met Israël en worden in het O.T. telkens genoemd. In de 2de eeuw v. Chr. werden zij door de Arabieren geassimileerd. Hun godsdienst...
Dr. J.F.L. Montijn (1949)
(Hammōn), ōnis, m. Aegyptische en Lybische godheid, met een beroemd orakel in een oase van de Lybische woestijn, later te Rome als Iuppiter Ammon in ramsgedaante vereerd. Daarv. Ammōnĭăcus, tot A. behorende, Ammons-.
M.J Koenen en dr. Van Anrooy (1920)
Aegyptische godheid, door de Gr. als Zeus vereerd, wiens tempel door Alexander den Gr. bezocht werd.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: