amandelpers
amandelpers - Zelfstandignaamwoord 1. (voeding) pasta van amandelen, amandelspijs Woordherkomst samenstelling van amandel en pers
Wiktionary (2019)
amandelpers - Zelfstandignaamwoord 1. (voeding) pasta van amandelen, amandelspijs Woordherkomst samenstelling van amandel en pers
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Amandelpers is een deegachtige substantie verkregen door het fijn malen van amandelen met suiker. Deze massa wordt in banketbakkerijen voor vulling van verschillende koeksoorten gebruikt. Daar dit product vrij kostbaar is, worden de amandelen wel gedeeltelijk vervangen door de pitten van de abrikoos.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Anthony Winkler Prins (1870)
Amandelpers is de naam van het witte deeg van amandelen, waaruit men onder de pers de vette olie verwijderd heeft. Intusschen bevat het altijd nog olie genoeg, om met de kaasstof der amandels — door sommigen amandine genoemd, maar van de gewone planten-caséïne niet of weinig verschillende — en met een weinig water eene melkachtige vloeistof te vorm...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: