Urineblaasontsteking.
Aardappel (Solanum tuberosum).
De verse bladeren. 2% decoct, 5 minuten laten koken. Twee kopjes daags, met honing.
Aardbei (Fragaria vesca): de wilde aardbei.
De gesneden bladeren. 4% infuus, 20 minuten laten trekken. Drie kopjes daags met honing.
Bernagie (Borrago officinalis); ook borragie.
De bladeren en de bloemen. 6% infuus, 20 minuten laten trekken. Drie kopjes daags.
Biet (Beta vulgaris): de rode biet; ook rode beetwortel, kroot, karoot.
De bladeren. Rijkelijk gestoofd bietenblad eten. Ook: 100 tot 150 g daags sap van de wortel.
Heemst (Althaea officinalis); ook witte malve, witte maluwe.
De wortel, de bladeren en de bloemen. 6% infuus, 25 minuten laten trekken. Drie kopjes daags, met honing.
Muisdoorn (Ruscus aculeatus): de kleine steekpalm.
De wortelstok. 6% decoct, 10 minuten laten koken. Drie kopjes daags, met honing.
Paardebloem (Taraxacum officinale); ook hondsbloem, papebloem, papekruid, leeuwetand.
De wortel. 6% infuus, 20 minuten laten trekken. Drie kopjes daags, met honing.
Tomaat (Solanum lycopersicum).
Dagelijks 150 g tomatensap.
Varkensgras (Polygonum aviculare); ook zwijntjesgras, kreupelgras, weggras.
De gehele plant. 6% infuus, 20 minuten laten trekken. Drie kopjes daags, met honing.