Varkensvet - Niet al het vet van de varkens wordt door uitsmelten verzameld en als reuzel verbruikt. De vetmantel (speklaag) wordt intact gelaten en levert het bekende spek. Spek is vet door bindweefsel samen gehouden, de resten van het bindweefsel heeten „kanen". De uitgesmolten vetten worden als reuzel aangeduid (in den groothandel noemt men deze producten met Engelsche namen, ook al zijn ze van Hollandsche herkomst). „Prime steam lard" wordt door middel van oververhitten stoom verkregen, het wordt gezuiverd en levert dan pure lard. „Kettle rendered lard” is varkensvet, dat uitgesmolten wordt zonder dat het water er bij kan komen. „Neutral lard” wordt op soortgelijke wijze gesmolten uit bladreuzel.
De margarinefabrieken verwerken massa’s Compound (kunstreuzel, verkregen door samensmelten van oliën en vetten, die gemengd, nog eens gefiltreerd en op een koelwals gebracht worden). Uit pooten, snuiten en allerlei klein vetweefsel worden „Grease” gesmolten. De ingevoerde reuzel en andere vetten staan onder bijzondere Rijkscontröle. Deze import wordt geregeld in een Bijzonder Vetbesluit. Door de bepalingen, hierin genoemd wordt voorkomen, dat er ondeugdelijk vet voor consumptie zal ingevoerd worden.