Arrowroot - Een zetmeelsoort afkomstig van den West-Indischen Pijlwortel (Maranta arundinacea). Arrowroot geldt als een zeer zuiver zetmeel. Met water, melk of karnemelk gekookt, wordt het vaak gebruikt voor kindervoeding of als voedsel voor herstellenden.
Als eenvoudig middel tegen darmcatarrh tengevolge van een voedselstoornis, wordt meermalen pap van rooden wijn en arrowroot aanbevolen. (Roode wijn is hierbij werkzaam door het gehalte aan tannine). In het Meelbesluit wordt arrowroot als zoodanig genoemd. Deze zetmeelsoort moet voldoen aan de verschillende eischen, die aan zetmeel in het algemeen gesteld worden.
Cassavemeel en Batatenzetmeel wordt ook wel Braziliaansch-arrowroot genoemd. Oost-Indisch arrowroot is het zetmeel uit den curcumawortel. Het wordt vaak in de chocoladefabrieken gebruikt. Veel verschillende zetmeelsoorten (alle „uitgewasschen” meel, dus vrij van eiwit) worden onder den naam van arrowroot aangekondigd. Voor zuigelingenvoedsel neme men echter steeds het meel uit den W. ind. Pijlwortel. Dit wordt meestal verkocht met de vermelding, dat het als voedsel voor zuigelingen en zwakken wordt aanbevolen. De waar moet volgens het Meelbesluit aangeduid worden als Maranta-zetmeel of Arrowroot.