Pasta Guarana, een drogerij uit Zuid-Amerika, wordt door de GuaraniIndianen bereid uit de zaden ©ener sapindacee, de drinkbare paullinie (Paiillinia sorbis Mart., Paullinia Cupana Kunt h), welke gestampt, met water tot koeken of pijpen gekneed en vervolgens gedroogd worden; zij heeft een donkerbruine kleur, een eigenaardigen geur, en een bitteren, samentrekkenden, aan cacao herinnerenden smaak; zij bevat caffeïne (tot 3 %), veel zetmeel, looistof, hars en een weinig vet. De inboorlingen gebruiken deze stof als een opwekkend genotmiddel; in Europa wordt zij in poedervorm tegen migraine aangewend.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk