Verscheidene Eschdoornsoorten, (zooals acer saccharinum, acer rubrum enz.) bevatten in hun sap kristalliseerbare suiker; ter verkrijging van dit sap worden de boomen aan het benedengedeelte doorboord; het uitvloeiende sap wordt opgevangen, dadelijk in een ketel tot de dikte van stroop afgedampt teneinde de gisting te voorkomen, voorts met kalkwater gekookt, afgeklaard, gefiltreerd, ingekookt en in vormen gegoten; bij het koken scheidt zich de opgeloste eiwitstof als schuim af; na afkoeling heeft men de ruwe suiker, die evenals die uit suikerriet en beetwortelen onderworpen kan worden aan raffinadeering.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk