Natriumbisulfaat, - natriumhydrosulfaat, zuur natriumsulfaat, dubbel zwavelzure soda, NaHSO4, ontstaat als eerste product bij de inwerking van zwavelzuur op keukenzout, daarnaast ook in ontzettend groote hoeveelheden als bijproduct van de salpeterzuurfabrikatie, vandaar de ook in ons land veel gebruikte naam „nitre-cake”. Een voldoende oplossing voor de verwerking van dit bijproduct is nog niet gevonden. Het wordt somtijds op sulfaat verwerkt (zie NATRIUMSULFAAT). Een zeer klein gedeelte vindt toepassing bij de bereiding van zelfrijzend bakmeel en in de kleurstofindustrie, en voor de bereiding van natriumsulfide.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk