Mikro-chemie, - dat gedeelte der scheikundige analysemethode, waarbij men gebruik maakt van de vorming van typische, meest kristallijne verbindingen, die onder het mikroscoop kunnen worden herkend. Deze methode heeft het voordeel boven de makrochemische, dat de zekerheid der herkenning veel grooter is, doordat niet alleen het feit, dat een bepaalde verbinding ontstaat, maar ook de zeer karakteristieke vormen tot het identificeeren bijdragen. Als bijkomstig voordeel mag worden genoemd de geringe hoeveelheid stof, die meestal voor de analyse voldoende is en waardoor het mogelijk wordt ook nog bepalingen uit te voeren van hoeveelheden, die voor de gewone methode geheel ontoereikend zouden zijn, zoodat bijv. bij gerechtelijke onderzoekingen, het identificeeren van sporen bijmengselen e. d., de m. de eenig mogelijke methode is.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk