Krenten, de gedroogde vruchten van een druivensoort, Vitis apyrena, waarvan de kultuur, ondanks groote moeite, tot nu toe alleen in Griekenland en enkele gedeelten van Dalmatië en Sicilië is gelukt. O. m. in Californië zijn tallooze pogingen zonder succes gebleven om vooralsnog onbekende redenen. Als de vruchten in September rijp zijn, worden ze gedroogd, afgerist, en in gemetselde kelders (serails) vastgestampt. Zoo aan klompen worden ze later in vaten van 100—150 K.G. verzonden.
Vooral de Grieksche eilanden leveren een uitstekende kwaliteit; de omgeving van Korinthe, waaraan ze haar naam danken, levert nagenoeg niets meer. De productie bedraagt ruim 100.000 ton per jaar. De samenstelling van k. is ongeveer : 25 % water, 1 % eiwit, geen vet, 62 % suiker, 6 % andere koolhydraten, 2 % asch, 2,3 % cellulose en 1,5 % vrij zuur. Ze bevatten dikwijls opzettelijk toegevoegd fijn grind of andere vervalschingen.