Hansen (emil christian) - Deensch natuurvorscher op het gebied der gistingsphysiologie, geb. 1842 te Ribe in Jutland, bezocht de kunstschool te Kopenhagen, wijdde zich echter weldra aan de wetenschap ; werd directeur van de physiologische afdeeling van het in 1877 opgerichte instituut voor gistingstechniek en gistingsphysiologie te Carlsberg bij Kopenhagen, en sinds 1892 professor. De praetische toepassing van zijn ontdekkingen op het bierbrouwen heeft geleid tot de bevindingen, 1) dat de biergist een mengsel is van verscheidene soorten en verscheidenheden van Saccharomyces cerevisiae, andere Saccharomyces-soorten, schimmelplanten en bacteriën, 2) dat eenige der gevaarlijkste ziekten van het bier niet door schimmelplanten of bacteriën, maar door zekere Saccharomycessoorten worden teweeggebracht, en 3) dat daarom in het brouwersbedrijf bepaalde, uit reinkulturen afstammende gistrassen behooren te worden ingevoerd.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk