Butyrometer - glazen instrument, in gebruik bij de vetbepaling in melk (en melkproducten) volgens de methode van Dr. N. Gerber. In den b. worden achtereenvolgens gepipetteerd 10 c.c. zwavelzuur (S.G. 1.820—1,825), 11 c.c. melk, 1 c.c. amylalkohol, daarna wordt de b. met een caoutchoucstop gesloten, geschud, eenige minuten bij 65° C. geplaatst en ten slotte gecentrifugeerd, waarbij het afgescheiden vet verzameld wordt in een schaalverdeeling, welke zóó is ingericht, dat de lengte van de vetkolom, gemeten bij 65° C., het vetgehalte der onderzochte melk in gewichtsprocenten aangeeft.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk