De Herv. kerk (Kerkweg 3), oorspronkelijk gewijd aan St. Maarten, is een tweebeukige gotische kerk met vijfzijdig gesloten koor en een toren van twee geledingen met achtzijdige spits.
De nagenoeg gesloten toren, die tot halverwege is voorzien van haakse steunberen, verrees rond 1350. Aan de bovenzijde zit een rondboogfries met voetingen voor hoektorentjes.
Deze werden in 1607 afgebroken. In 1611 werd de oorspronkelijk bakstenen spits vervangen door de huidige achtkantige spits.
Het oorspronkelijk lagere en driebeukige schip werd waarschijnlijk begin 15de eeuw verhoogd (nog zichtbaar bij de noordwand) en gewijzigd in een eenbeukig schip. Het koor kwam rond 1400 tot stand met grote spitsboogvensters die deels nog de rijke bakstenen kraalprofielen hebben.
Rond 1530 heeft men de zuidbeuk toegevoegd en de sacristie aangebouwd. Toen de zuidbeuk werd aangebouwd, is het schip aan de zuidzijde iets versmald.
Bij een restauratie in 1898, onder leiding van J. Verheul, heeft men de kap van het schip gewijzigd in een afgeplat zadeldak en de hoofdingang verplaatst naar de koorsluiting.
Die ingang is aan de binnenzijde dichtgemetseld bij de algehele kerkrestauratie in 1987-'89. De natuurstenen trap aan de buitenzijde heeft men verwijderd en er is een nieuwe ingang gemaakt in de noordmuur van het koor.Het interieur wordt gedekt door gestukadoorde gewelven uit 1898; die in het koor zijn beschilderd. De scheibogen in het schip rusten op natuurstenen zuilen met dubbel omkranste koolbladkapitelen. De sacristie, nu consistorie, is voorzien van gewelven op opengewerkte kraagstenen. In het koor bevindt zich een gemetselde gotische piscina. De houten koorafscheiding uit 1746 is beschilderd met een voorstelling (1801) van de wetgeving op de berg Sinaï. Tot de inventaris behoren een gesneden magistraatsgestoelte uit 1655, een preekstoel uit 1655 (met koperen lezenaar uit 1790), een dooptuin met hekwerk, alle gemaakt door Blaes Fonteijne, alsmede een doopbekkenhouder (circa 1675).
Het in 1899 door de firma L. van Dam voor de Herv. kerk te Kruiningen gebouwde orgel is in 1957 aangekocht (gerestaureerd 1990). In de kerk liggen verschillende gegraveerde grafzerken, waaronder die met voorstellingen van Maria met Kind (1546), Johannes de Evangelist met gifbeker (1546) en St. Wilgefortis (1553). Aan de voet van de preekstoel ligt de zerk voor dominee Sebastiaan van Schalkwijk († 1733).
De pastorie (Kerkweg 11) is een vrijstaand blokvormig pand uit 1931 in traditionalistische vormen.