De Herv. kerk (Dorpsplein 49), oorspronkelijk gewijd aan St. Hubertus, is een forse eenbeukige gotische kruiskerk met vijfzijdig gesloten koor en een toren van vijf geledingen met haakse steunberen, traptoren en een naaldspits.
De met spaarvelden gelede toren verrees eind 14de eeuw. In de toren hangen een door Johannes Burgerhuys gegoten klok (1674) en een klok van Alexius en Petrus Petit (1763).
Onder in de traptoren bevindt zich een cachot met zware houten deur. Het schip kwam in 1425 tot stand, het koor met overwelfde sacristie (zuidzijde) rond 1470.
De zuidertranseptarm werd rond 1500 opgetrokken, de noorderarm volgde in de eerste helft van de 16de eeuw. Tot een herstelling in 1805 had de toren een spits met vier hoektorentjes.
De beëindiging van de traptoren dateert evenals de huidige torenspits van de in 1921 onder leiding van H. van der Kloot Meijburg uitgevoerde kerkrestauratie.Inwendig worden schip en koor gedekt door een houten tongewelf met ribben, De kleurig beschilderde ribben van het koorgewelf rusten op eveneens kleurige muurstijlen met gesneden apostelfiguren (circa 1470). De gewelfschotels zijn voorzien van gesneden apostelkoppen of het wapen van het geslacht Van Borssele; die in de koorsluiting toont de kroning van Maria. Tussen schip en koor bevindt zich een lage en smalle triomfboog. Van de in 1921 ontdekte 15de-eeuwse muurschilderingen (gerestaureerd 1984-'86) verbeeldt die boven de triomfboog scenes uit het leven van Maria (Verkondiging, Kroning van Maria, Boom van Jesse) en die op de noordwand van het schip de legende van de H. Christophorus. Tot de inventaris behoren een bank met gotisch paneelwerk en schilddragende leeuwtjes uit circa 1500, een preekstoel uit 1679 en een herenbank uit dezelfde tijd.
Verder bevat de kerk een laat-gotisch gesneden hek (circa 1525) voor het noordertransept en 17de-eeuwse hekken in het schip en voor het zuidertransept. Op het in 1910 door de firma A. Standaart gebouwde orgel zijn de beelden afkomstig van het oude orgel aangebracht en de wapens van de families Spijker en Van der Nisse (1787). In het schip ligt een aantal na 1921 herplaatste grafzerken, waaronder die voor pastoor Adriaen Jansz (1500).
Het kerkhof rond de kerk werd in 1869 gesloten. De voorm. pastorie (Van der Poest Clementstraat 7) is in 1869 (gedenksteen) in neoclassicistische stijl gebouwd naar ontwerp van D. de Koning. Het T-vormige gepleisterde pand is in 1986 gerestaureerd en heeft deels een origineel interieur.