(Westsingel/Achter Davidshof/Stadhuisplein) zijn de noord-, west- en oostvleugels van de kloosterhof bewaard gebleven. Het complex is echter in de loop der tijd ingrijpend verbouwd.
Het klooster, opgetrokken in 1471-'79 en herbouwd na een brand in 1495, kwam in 1579 aan de stad. Een belangrijk deel van het complex kreeg toen de functie van stadsdoelen en logement.
Vermoedelijk bij de verbouwing tot artillerie- en genieschool in 1804 zijn de kloostervleugels van een verdieping voorzien. Er werden nieuwe vleugels bijgebouwd, waaronder het hoekpand Westsingel 46, dat een empire voorgevel heeft.In 1980-'82 werden de gebouwen ingrijpend gerestaureerd en ingericht als gemeentearchief en gemeentelijke sociale dienst. Bij de restauratie kregen de kappen van de vleugels weer hun oorspronkelijke hoogte. Een glazen galerij tegen de noordvleugel, het oudste deel van het complex, geeft de plaats aan waar vroeger de kloostergang liep. De kloostergang van de west- en oostvleugel was niet aanmaar ingebouwd. De aan het Stadhuisplein gelegen westvleugel was oorspronkelijk langer. Het interieur bevat een laat-16de-eeuwse eikenhouten spiltrap.
De zuidvleugel is geheel nieuw opgetrokken. Van de kloosterkapel, die ten zuiden van de kloosterhof lag en die vermoedelijk al in 1587 gedeeltelijk werd gesloopt, zijn enkele funderingsresten teruggevonden.