(Brink), oorspronkelijk gewijd aan St.-Paulus. Ze bestond in opzet uit een eenbeukig schip met een iets smaller, voor vijfachtste gesloten koor uit de 15de eeuw.
De sobere, 14de-eeuwse westtoren kreeg in de 16de eeuw een extra geleding, voorzien van gekoppelde galmgaten en afgesloten door een uitgekraagd rondboogfries.In 1638 werd de kerk uitgebreid met een zuidelijke zijbeuk. De torenspits dateert uit 1888. Toen kreeg ook de kerk haar huidige gedaante. Deze kenmerkt zich door geblokt pleisterwerk en rondboogfriezen. Ook werd de hoofdingang in de koorsluiting aangebracht. Het koor werd bij deze verbouwing onder leiding van gemeentearchitect J.D.F. van der Veen en G.
Koelewijn vergroot. De grote driebeukige kerkruimte werd onderverdeeld door arcaden met slanke corintische zuilen, die in het koorgedeelte een galerij dragen. Bij een verbouwing in 1935-'39 bracht men houten gewelven aan en kregen de wanden en zuilen een lambrizering. In de kerk staat een gotisch, achtzijdig, hardstenen doopvont (omstreeks 1400), waarvan het bekken is voorzien van gebeeldhouwde koppen. De 17de-eeuwse eikenhouten kansel heeft hoekpilasters en boogpanelen. De herenbank, uit 1674, is gemaakt in opdracht van stadhouder Willem III. Deze was ambachtsheer van Baarn en woonde op Soestdijk.