De Herv. kerk (Torenweg 18) is een gepleisterde eenbeukige zaalkerk met driezijdige koorsluiting en een ongepleisterde, ongelede westtoren met ingesnoerde spits. Het lange schip is van oorsprong romaans, maar nu niet meer als zodanig herkenbaar, onder meer vanwege de hoge vensters.
Het koor dateert waarschijnlijk uit de tweede helft van de 16de eeuw. De toren verrees in 1638 en heeft hoekblokken, spitsboogvormige galmgaten en een wijzerplaat uit 1872.
In de toren hangt een klok uit 1686, gegoten door C. Spronneaux en H.
Veri. De kerk werd bepleisterd in 1895, toen het gebouw naar ontwerp van N.W.
Lit een neogotisch uiterlijk kreeg. Neogotisch zijn met name het zuidportaal en de toen aangebrachte toegang in de koorsluiting.
De toren is in 1971 weer ontpleisterd. Tot de kerkinventaris behoort onder meer 18de-eeuws meubilair.
Het orgel dateert uit 1812 en is gebouwd door J.W. Timpe met snijwerk van M.
Walles & Zn.Het catechisatielokaal (Kerkstraat 9) dateert uit omstreeks 1870. Het uit twee evenwijdige bouwdelen bestaande pand heeft overstekende zadeldaken met geschulpte windveren en rondboogvensters met gietijzeren roedenverdeling. De pastorie (Pastorieweg 24) is het oudste bewaard gebleven stenen huis van het Groningse platteland en bestaat uit een tweelaags bouwdeel met schilddak en links een lagere aanbouw met rondboogingang. Ondanks ingrijpende verbouwingen bleef de middeleeuwse kern van het rechter bouwdeel bewaard. Het muurwerk van dit zaalhuis met opkamer een zogeheten ‘krusselwarck’ dateert van omstreeks 1300. Het pand werd verbouwd in 1500.
De nu nog aanwezige traptoren en het linker bouwdeel werden toegevoegd in 1634. In de 18de eeuw heeft men waarschijnlijk de ingang in de rechter zijgevel op de huidige plek aangebracht. Het huidige, grotendeels gepleisterde uiterlijk is in de 19de eeuw ontstaan.