De Herv. kerk (Brink 3) is een eenbeukige kerk met hoog, driezijdig gesloten koor en een ongelede toren met spaarvelden en tentdak. De romaanse toren verrees in de tweede helft van de 12de eeuw.
Tot de tweede reeks galmgaten met deelzuiltjes is de toren opgebouwd in tufsteen, daarboven volgen afwisselend lagen tuf- en baksteen. De bovenbouw tenslotte bestaat geheel uit baksteen en heeft een door een rondboogfries afgesloten spaarveld.
Het bovenste gedeelte heeft men in 1769 hersteld. In de toren hangt een door Wolter Schonenborch gegoten klok (1517).
Vermoedelijk eind 12de eeuw kwam het romaanse tufstenen schip tot stand met rondboogvensters in een doorgaand spaarveld met rondboogfries. Het gotische bakstenen koor met steunberen verrees circa 1425 ter vervanging van de oude, halfronde koorsluiting.
Bij de ingrijpende restauratie in 1946-'49, onder leiding van A.E. van Giffen, zijn bij het schip de romaanse vensters en ingangen in de noord- en de zuidgevel teruggebracht aan de hand van aangetroffen bouwsporen. Verder kreeg de toren toen een iets meer gedrukt tentdak en is aan de noordzijde een consistoriekamer in 17de-eeuwse stijl toegevoegd.
Inwendig wordt het schip gedekt door een houten balkenzoldering. Bij de restauratie is het in 1680 ingestorte koorgewelf opnieuw aangebracht, waarbij de ribben aansluiten op de oude gebeeldhouwde kraagstenen (kopjes).
In de noordwand van het koor bevindt zich een natuurstenen omlijsting van een 15de-eeuws sacramentshuisje.
De kerk heeft een 13de-eeuws doopvont van Bentheimer zandsteen, bestaande uit een met reliëffriezen met bladranken en touwmotieven versierde ronde kuip op een gedrongen schacht geschraagd door vier mannelijke figuren.
Tot de inventaris behoren verder een preekstoel in laatmaniëristische stijl (1661), een familiebank met gebeeldhouwde bekroning (1762) in Lodewijk XV-stijl, voorzien van het alliantiewapen van Joan Gijbelandt en Allegonda van Linthorst, en een door de gebroeders van Oeckelen gebouwd orgel (1885). Bijzonder zijn de in het schip opgegraven resten van een klokkengieterij.
Ze zijn met enkele sarcofaagdeksels ondergebracht in de kelder van de nieuw aangebouwde consistorie. De pastorie (Brink 2) is een blokvormig pand met ionische pilasters, erkers en grote dakkapellen, gebouwd in 1923 in nieuw historiserende stijl.
In 1964 heeft men aan de achterzijde een verenigingsgebouw aangebouwd.