De Herv. kerk (Brink 2), oorspronkelijk gewijd aan St. Margaretha, is een eenbeukige kerk met halfrond gesloten koor en een ongelede zadeldaktoren.
De kerk werd gesticht als dochterkerk van Vries. Rond het midden van de 13de eeuw kwam de huidige kerk tot stand op de plaats van een houten voorganger.
Eerst verrees de romaanse toren voorzien van tweelichts-vensters met deelzuiltje in gepleisterde nissen. Daarna volgden koor en schip, uitgevoerd met steunberen, hoge smalle vensters en ingangen in de noord- en de zuidgevel.
Een reeks kleinere vensters in de zuidgevel van het schip is een restant van een aanvankelijk lager schip. In de toren hangt een door Wilhelmus Jacobus de Vrij gegoten klok (1655).
Het portaal bij de noordingang dateert uit 1778. Bij de restauratie in 1969-'71, onder leiding van P.L. de Vrieze, zijn de in 1837 uitgevoerde veranderingen ongedaan gemaakt.Het wit gepleisterde interieur wordt gedekt door een balkenplafond (schip) en een ribgewelf (koor). De triomfboog en de rondstaafribben van het romano-gotische koorgewelf hebben een 13de-eeuwse, bij de restauratie aangevulde, beschildering. In het koor bevinden zich nissen voor het sacramentshuisje, een piscina en enkele priesterzetels. De kerk bevat een klein, eenvoudig versierd doopvont of wijwaterbekken uit circa 1150 en een wat groter, met (zwaar beschadigde) mensfiguren versierd doopvont uit de 13de eeuw; beide hebben een ronde kuip op ronde schacht en vierkante voetplaat. Tot de inventaris behoren verder: een offerblok uit 1661, een preekstoel vervaardigd in 1678 door Dirck Jans Bijmolt, de gedeeltelijk overhuifde herenbank van de familie Tonckens (1724) met het wapen van de verwante familie Lunsingh -, een doophek (1800), een schultebank (circa 1800) en een door E. Leichel gebouwd orgel (1896).