Gevestigd te Amsterdam, heeft ten doel jongelui in een driejarigen cursus de hoogste technische opleiding in electrotechniek te geven, welke bij directe aansluiting aan de lagere school mogelijk is en welke hen in staat moet stellen mettertijd de rangen van monteur tot electrotechnisch ambtenaar te bekleeden. Voor toelating worden in het algemeen dezelfde eischen gesteld als voor de middelbare school.
Na voldoend afgelegd eindexamen wordt een diploma uitgereikt. v. Stekelenburg Zuiver electrotechnische scholen heeft men in België niet.
Wel bestaan er tal van electrotechnische afdeelingen van hoogeren en middelbaren graad in andere schoolcomplexen.1° De meeste hoogere technische scholen en de hoogere scholen voor kunsten en ambachten bezitten een electrotechnische afdeeling. Door een 3- of 4-jarigen cursus vormen zij fabrieksleiders, die tusschen de ingenieurs en de meestergasten staan en die een diploma van technisch electroingenieur bekomen. Zulke scholen bestaan o.a. in Angleur, Oudergem, Pierrard, Gent, Charleroi, Erquelinnes, Mechelen, Aalst, Oostende.
2° Zeer vele middelbare technische, beroeps- en nijverheidsscholen hebben ook speciale electrotechnische afdeelingen. Bij de beroepsscholen duren de studies 3 of 4 jaar met 42 lesuren per week, gedurende 42 weken in het jaar. Zij geven algemeen, teeken-, en speciaal onderwijs. Deze leergangen sluiten aan bij het lager onderwijs. Na voldoend afgelegd eindexamen wordt een diploma uitgereikt. → Technisch onderwijs. Denijs