gevestigd te Genderen in het Land van Heusden en Altena, een afdeling van de Melkunie-keten, fabrikant van uitsluitend feta-kaas; het enige bedrijf in Nederland van deze kaassoort. Van oorsprong was de fabriek een zelfstandige coöperatie, sinds 1906 bezig met het maken van Goudse kaas; in de zestiger jaren kwam het tot een fusie met de Melkunie.
Vanaf 1976 werd dit Genderense bedrijf uitsluitend op de feta afgesteld.De jaarproduktie komt nu op 5000 ton. De kaas wordt voornamelijk (75%) geëxporteerd naar Griekenland. Fetakaas is een korstloze, witte, lichtzure, halfharde kaas met een pikante smaak en rijpt in een zoutoplossing. De feta wordt verpakt in blik. Een klein deel wordt uitgevoerd naar Iran en Turkije; 15 procent is bestemd voor de markt in Frankrijk, België en Duitsland, en 10 procent wordt in Nederland afgezet.
Bron: Hein Sluijter in De Stem.