Culinair van A tot Z

Peter Joh. M. Zuidweg (2016)

Gepubliceerd op 02-05-2017

pistache(noot)

betekenis & definitie

Kleine, groenkleurige op amandel lijkende notensoort. Pistachenoten worden verwerkt in veel verschillende producten, waarvan het ijs waarschijnlijk een van de meeste bekende is. Wat veel mensen echter niet weten is dat de pistachenoot ook erg gezond voor ons is.

Uit recent onderzoek is gebleken dat het regelmatig eten van pistachenoten voor een significante verlaging van cholesterol zorgt. Dit is goed voor mensen met een te hoog cholesterolgehalte, wat slecht is voor ons hart en onze bloedvaten. Ook hebben pistachenoten een gunstig effect op onze ogen.

Daarnaast bevatten pistachenoten ook erg veel voedingsstoffen. Zo zitten ze bomvol vitamine B1, vitamine B6, vitamine E, foliumzuur en magnesium. Ook zitten er erg veel antioxidanten in de pistachenoot. In een portie van 30 gram zitten al meer anti-oxidanten dan in een normaal kopje groene thee.

Een mooi bijkomend voordeel is dat er maar weinig calorieën in de nootjes zitten. Het is daarom een gezond product om te eten, ook tijdens het afvallen.

< >