Zeeajuin
m., zeelook, een in Zuid-Europa aan de zee groeiende soort van ui (Scilla maritima), waarvan de middelste rokken tot geneesmiddel dienen.
Van Dale Uitgevers (1950)
m., zeelook, een in Zuid-Europa aan de zee groeiende soort van ui (Scilla maritima), waarvan de middelste rokken tot geneesmiddel dienen.
Veerman (1954)
Urginea maritima BAK. (= U. scilla STEINH.) is een bolgewas uit het Middell. Zeegebied, dat voor mcd. doeleinden en als rattenverdelgingsmiddel wordt gebruikt.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
scillabol, in de pharmacie: hoornachtige, brosse, reuklooze bittere reepen uit de middelste rokken van den bol van Urginea Scilla, fam. der Liliaceae. De handel onderscheidt roode z. (afkomstig uit Italië en N. Afrika) en witte of Maltheser z. (uit Spanje, Malta, Cyprus en Kl. Azië). Bestanddeelen: vsch. glucosiden, slijmstoffen, calcium...
Jozef Verschueren (1930)
m. (-en) in Zuid-Europa aan de zee groeiende soort van ajuin, look dat als geneesmiddel dient (Scilla maritima).
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
m., (ook: zeelook), Urginea maritima, plantesoort uit de familie Liliaceae, inheems in Zuid-Europa in de kustgebieden, waarvan de bol een diureticum bevat.
J. Kramer (1908)
zie Scilla; -aster, zie Aster; -gras, zie Zostera; -kraal, zie Salicornia; -melkkruid, zie Glaux.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: