Vruchtensap
o., sap van vruchten.
Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)
drank van sap van vruchten. drank die gemaakt wordt van vers sap van vruchten, of van geconcentreerd sap aangelengd met water. Voorbeelden: We krijgen eerst koffie en later vruchtensap en we mogen plassen. Liza van Sambeek, Zadelpijn en ander damesleed, 2003
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Wiktionary (2019)
vruchtensap - Zelfstandignaamwoord 1. (drinken) sap gewonnen uit fruit ♢ Is geregeld vruchtensap drinken goed voor de gezondheid? ♢ de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum zeggen dat je als je dorst hebt beter water kunt drinken dan vruchtensap en dat je be...
Muiswerk Educatief (2017)
vruchtensap - zelfstandig naamwoord uitspraak: vruch-ten-sap 1. frisdrank, gemaakt van het sap van een vrucht ♢ wil je een glaasje vruchtensap? Zelfstandig naamwoord: vruch-ten-sap het vruchtensap ...
Veerman (1954)
is het heldere of troebele, vloeibare product verkregen door het persen van verse vruchten. Water is niet toegevoegd. Het Jam- en Limonadebesluit kent 2 soorten nl. vruchtensap en zoete most (= most). Beide hebben dezelfde voedingswaarde en bestaan uit 100% v.; ze verschillen alleen in bereidingswijze, waarbij most zonder verhitting steriel gemaakt...
dr. M. Wagenaar (1938)
Hieronder wordt volgens de eischen van het Jam- en Limonadebesluit verstaan: Het vloeibare product verkregen uit vruchten. Hoogstens mag hieraan 20 % suiker toegevoegd worden, met uitzondering van citroensap, waarin hoogstens 45 % suiker mag verwerkt zijn. Dit product is ongeveer hetzelfde als de waar onder „most" beschreven. De eischen komen hierm...
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
wordt verkregen door het uitpersen van vruchten. Sommige vruchten, bijv. frambozen, laat men, om het aroma te verhoogen, eerst eenigen tijd gisten. Om een houdbaar product te verkrijgen wordt het sap gesteriliseerd of voegt men er een onschadelijk conserveermiddel aan toe.
Anthony Winkler Prins (1870)
Vruchtensap wordt bereid door de vruchten fijn te stampen, den brij op te koken, dezen uit te persen en het sap op flesschen te doen. Men gebruikt dit sap vooral tot vruchten ijs, gelei, conserven enz. Wil men echter eene likeur bereiden, dan vermengt men 20 Ned. kan vruchtenbrij met 5 Ned. kan foezelvrijen alkohol van 80% Tr. en vult daarmede een...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: